Maatwerk hypotheek

Bij Vhast zien wij iedere hypotheekaanvraag als maatwerk. De bank doet dit niet. In sommige situaties ziet de bank een hypotheekaanvraag wel als maatwerk. Namelijk als sprake is van afwijkingen in de inkomenssituaties, de bestemming van het onderpand en het doel van de financiering. Hieronder vindt u meer informatie.

Inkomsten
De bank kijkt altijd naar de betaalbaarheid van de woning. Kunt u de hypotheek op lange termijn (blijven) betalen? Hierbij wordt naar uw inkomenssituatie gekeken. Er is sprake van maatwerk als u inkomsten uit afwijkende factoren genereert, zoals inkomsten uit het buitenland of inkomsten uit verhuur.

Onderpand
Niet alle woningen worden (volledig) bewoond. Zo kunnen woningen een gemengde bestemming hebben, zoals een deel voor de verhuur en een deel voor eigengebruik. Ook kunnen woningen voor een deel onbewoond blijven. Zo hebben wij ooit een hypotheek op maat verzorgd voor een woning op een stuk grond met de bestemming ‘manege’.

Financiering
Maatwerk kan ook te maken hebben met het doel van de financiering. Verhuurt u bijvoorbeeld aan familie? Of wilt u geld opnemen als aanvulling op uw pensioen? Dit laatste kan sinds 2017. Hierbij kunt u de overwaarde van uw woning opnemen en/of gebruiken om uw hypotheeklast te betalen. Op deze manier houdt u meer geld per maand over.

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.